Proiectul “Idei pentru Iaşi” prinde viaţă

Share

Începând de astăzi, vor fi prezentate cele mai interesante propuneri ale proiectului “Idei pentru Iaşi”. Adică soluţii simple şi relativ ieftine venite din partea cetăţenilor pentru rezolvarea problemelor din cartierele în care locuiesc. Cele mai viabile vor fi dezbătute aici. Cu intervenţii, comentarii şi critici. Eu le voi aduce apoi în atenţia consilierilor locali pentru a pune Primăria la treabă. Sper ca îndemnul meu pentru implicarea ieşenilor să mişte lucrurile în toate zonele din oraş. Edilii trebuie să lucreze pentru noi. Iar dacă n-au habar cum, le arătăm noi. Aveţi curaj şi trimiteţi idei, poze, indicaţii tehnice. Aştept cu interes cât mai multe propuneri.
Dumitru Oprea

Două parcări în Alexandru
Bună ziua, sunt Văleanu S. Am înţeles că dvs. aşteptaţi propuneri privind parcări în oraş. Dacă tot aţi adus vorba de Alexandru cel Bun, m-am gândit să vă arăt eu două amplasări posibile (le-am făcut cu roşu şi P pe hartă). Sunt fix în mijlocul cartierului, lângă biserica Sf. Vineri (în construcţie). Terenul sigur e din domeniu public. Şi chiar dacă e al locatarilor din zonă, cred că ar fi bucuroşi să se facă ceva acolo. Nişte parcări sau măcar spaţii verzi amenajte. Acum e doar noroi iar vara praf. De ani de zile stă aşa în vreme ce lumea se încaieră în toată zona pentru un loc de parcare. Lucrările ar fi minime, aşa că n-ar costa mare lucru, dar ar rezolva problema maşinilor măcar la câteva blocuri.
Dacă mergeţi la faţa locului, o să vedeţi că lângă spaţiul P1 au apărut o terasă improvvizată si o dugheană cu buticuri. Chiar dacă ar rămâne si alea, tot e loc mare de parcare acolo. Plus că am însemnat cu galben nişte resturi de la blocuri comuniste abia începute şi lăsate în paragină de la Revoluţie. Acolo stau numai boschetari si e periculos pentru copii. Trebuie dărâmate odată si locul să fie amenajat eventual tot ca parcare. Cam atât, scuze de deranj si poate se face ceva acolo. O zi bună.

Tags: , , ,

4 Responses to “Proiectul “Idei pentru Iaşi” prinde viaţă”

  1. George says:

    Ar fi bine sa se asfalteze si in spatele blocurilor, unde omul isi parcheaza deja masina. Iti rupi rotile in gropi, dar nimeni de la Citadin sau alta regie din asta nu vine sa faca treaba acolo fiindca nu se vede “realizarea”.

  2. Ca deputat in zona respectiva cunosc problema si fac cateva precizari. Terenurile mentionate pe harta nu pot fi folosite datorita regimului de proprietate, cel din fata catedralei de exemplu este proprietate privata. In spatele blocului medicilor insa e o aglomeratie de nedescris, e deja parcare publica (sau dezastru public as zice) si ar putea fi extins, oricum masinile se parcheaza pe pamint, cand ploua e dezastru. Ideea e laudabila insa solutia mai poate fi cautata. Primaria e absenta de doua ori: pe de o parte nu a intervenit la verificarea delimitarii cadastrale a terenurilor din zona de chioscuri (sunt erori majore acolo de pozitionare, iar autorizarile s-au dat pe ochi frumosi, inca mai astept opinia prefecturii) iar pe de alta parte Citadin a asfaltat doar in timpul campaniei electorale din 2004, de atunci a disparut chiar daca s-a spart totul pentru lucrarile de schimbare a retelelor de caldura nu au reparat nimic in urma, canalele sunt stricate si fara capace iar noroiul concureaza mediul rural neasfaltat. Ar trebui continuate parcarile de pe Soseaua Nationala, cele paralele cu linia ferata, asa cum au fost facute in campania din 2008 cele din Dacia spre tigarete. De la Piata Alexandru pina la Tigarete, cu efort minim, ar fi realizate zeci de parcari, asteptam probabil urmatoarea campanie electorala sau un viitor primar mai atent la detalii si la nevoile iesenilor.

  3. Alexandrina says:

    Sunt satula de toate masinile. Chiar unii isi mai cumpara inca auna. Sa aiba cate doua daca sint plini de bani. Daca nu se fac nici parcari langa blocuri, nici subterane, ma intreb unde se va ajunge peste cativa ani. Or sa le tina suprapuse?

  4. Petrache says:

    Initiativa e buna, insa chiar daca s-ar realiza asta, pe ansamblu tot aiurea o sa fie lucrurile. Nu vedeti ca toate cladirile care iau acum autorizatie de constructie se fac cu jumate din locurile de parcare de care ar fi nevoie? Se inalta ditai turnurile si aia care lucreaza in ele parcheaza tot in lungul strazii.

Leave a Reply