Ciricul încă rezistă. Domnul Nichita a aflat că există legea

Share

O rază de speranţă pentru salvarea pădurii Ciric – Primăria Iaşi amână pe termen nedefinit defrişarea copacilor. La doar câteva luni după ce pretindea sus şi tare că are toate avizele de mediu, Nichita Gheorghe s-a speriat. A trebuit să fac o interpelare a ministrului Mediului pentru a descoperi că planurile lui sunt în afara legii. Abia după ce am făcut publică lipsa avizului de Mediu, se dovedeşte că edilul cu drujba a minţit ieşenii.

Aşadar, fără petiţii şi campanii de presă, nimic n-ar stopa interesele de la Ciric. Numai teama de lege şi de scandalul public poate opri acest personaj. Motiv pentru care îl anunţ că demersurile pentru salvarea pădurii vor continua insistent. Iar dacă se va dovedi că un mic amănunt din acest proiect este în afara legii, ar fi bine să-şi ia avocaţi buni.

Cel mai bine ar fi însă să nu rişte nişte complicaţii juridice. Tocmai de aceea, îl invit să cruţe pădurea şi, printr-o simplă modificare de proiect, să facă toate amenajările pe terenurile libere din vecinătate. Aceasta este soluţia normală cu care ar fi de acord toţi ieşenii.

Notă: Văd că directorul Chirica continuă să păcălească lumea că nu e vorba de defrişare. Că ar fi vorba, de fapt, de “scoatere din circuitul forestier”. Însă când doi indivizi vor să facă golf, tenis şi parcări în mijloc de pădure deasă, asta cum se cheamă? „Împrospătarea codrului” sau cum anume? Domnul de la tehnic ar fi bine să fie atent măcar la ce spune şeful lui. Ca să nu-i prindă lumea că spun braşoave separat. Fiindcă domnul Nichita a recunoscut deja într-o conferinţă de presă despre ce e vorba la Ciric: DEFRIŞARE.

Tags: , , , ,

3 Responses to “Ciricul încă rezistă. Domnul Nichita a aflat că există legea”

 1. Bibliotecaru says:

  Stimate Parlamentar,
  Mi-aş dori o Comisie Parlamentară de Anchetă care să cerceteze suspiciunea folosirii instituţiilor statului cu scopul unei activităţi de “Poliţie Politică”.

  http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/02/vreau-o-comisie-parlamentara-de-ancheta.html

  PS.
  Mă aştept ca şi alţi comentatori să susţină această cerere a mea.

 2. Erer Mocanu says:

  ati facut o treaba buna cu Ciricul. Imi amintesc prima mea tabara de copii, in clasa a 3-a, a fost la Ciric. Numai amintiri frumoase am de acolo. Cele mai frumoase clipe din copilarie le am din tabara aia.

  Bravo d-le Oprea ca v-ati implicat in asta. N-ar fi o idee rea sa incercati sa consolidati cabanele alea, si poate chiar n-ar fi rau sa se organizeze pe viitor alte tabere acolo. Vara e un loc tare placut sa mergi la Ciric. Cu adevarat fain locul ala.

  Un gest frumos din partea dvs. Ati facut o treaba excelenta ca v-ati implicat. Bine ca ati aflat de planurile primarului, ca noi, cetatenii, sau eu personal, nu auzisem de ideile lui Nicihita.

 3. Mihai Dima says:

  Domnule Prof.univ.dr.Dumitru Oprea

  Initiativa Dvs.privind combaterea distrugerii Ciricului cu fonduri UE este extrem de actuala si deosebit de grava in contextul protectiei mediului,acum si pentru generatiilor viitoare.
  Cunosc aceasta zona de agrement a Iasului,deoarece in calitate de cadru didactic la UTI,am condus numeroase actiuni de ecologizare a zonei si de educatie de protectiei a factorilor de mediu de catre vizitatorii (nu le pot spune turisti) din zona urbana a Iasului.Aceste actiuni efectuate in cadru organizat cu studentii(practica lor de vara) ne-au permis sa constatam ca actualele amenajari rezolva cerintelor celor 10-15 % de vizitatori de weenkend.
  Consider ca actualele fonduri ar fi necesare numei daca zona Ciric poate constitui o zona turistica nationala.Acest lucru este imposibil deoarece este necesar si o infrastructura moderna care sa parmita unui turist din alta zona a tarii sa se cazeze si sa se odihneasca aici.
  Singura solutie consta in dirijarea acestor fonduri UE spre rezolvarea numeroaselor investitii si modernizari in mun.Iasi care sunt absolut necesare in contextul crizei economice.
  Cu multa pretuire,
  Prof.univ.dr.ing.M.Dima

Leave a Reply